• het Laurens Moreno Ensemble

Door de variabele orkestsamenstelling (van solo tot septet) is het ensemble in staat om voor iedere gelegenheid een passende bezetting te formeren

Met het Armando kwartet ruim 20 jaar geleden

Het Ensemble

Het Laurens Moreno Ensemble onderscheidt zich door de herkenbare eigen interpretatie van de traditie en de keuze voor voornamelijk lage strijkers.
De kern van het ensemble bestaat uit: solo-altviool, altviool, cymbaal, contrabas, viool en cello. Het kan uitgebreid worden met meer strijkers. De hoofdrol in het ensemble is voor de altviool weggelegd. Het ensemble ziet het als haar opdracht om zo andere klankkleuren mogelijk te maken.

Leden van het ensemble

De vermaarde cimbalist Bandi Váradi kleurt dit ensemble met zijn unieke manier van spelen. De klanken die hij ontlokt aan dit prachtige instrument is als de zee die rolt over de kiezels van een strand, de wind door de bladeren in een bos en beelden de poëzie uit van de de teksten die bij de muziek horen.

De cellist Elemér Duka is een cellist zoals er maar één is. Hij kent de traditionele muziek Hongaarse zigeunermuziek als zijn broekzak en zoekt ook naar nieuwe wegen. Met een speciaal plezier speelt hij filmmuziek en is verder helemaal vrij om te spelen wat hij mooi vindt, van klassiek tot jazz en is een groot improvisator.

Bandika Váradi heeft zijn talent aan alle kanten in zijn familie meegekregen. Op zijn jonge leeftijd zijn er al geen geheimen meer voor hem op de bas en hij verbaast menigeen over zijn grote toon. Met zijn stevige spel is hij een fundament voor ieder ensemble.

© Copyright - Laurens Moreno | website by Tien Vijf